KONTAKT

Mattas Gårdsmejeri
Norra Finbyvägen 8
22530 SUND, ÅLAND

gardsmejeri@mattas.ax

Telefon
Jennifer Sundman: +358 457 342 5844
Lars-Johan Mattsson: +358 457 052 9806

Besök oss gärna

Det går jättebra att besöka oss.

Gårdscaféet öppnar för säsongen lördag 1.7.2023 och har sedan öppet alla dagar kl 11-17 fram till och med andra veckan i augusti.

Gårdsbutiken har öppet året om, men utanför cafésäsongen är det bra att ringa före så att vi säkert är i närheten. Vardagsförmiddagar är annars ett säkert kort då det brukar vara produktion och personer i mejeriet den tiden. Utbudet är dock oftast mindre vintertid.

Det finns olika djur att titta på vid ditt besök här. Sommaren 2023 kommer det att finnas kaniner, får, hästar och höns – förutom korna och kalvarna förstås.

Vi tar så klart även emot större och mindre grupper till gården. Hör av er så bestämmer vi tid och passande program på besöket, t.ex. ostsmakprovning, annat fika, rundtur på gården o.s.v. 

Hitta hit

Vår gård är belägen i Sunds kommun på nordöstra Åland i en by som heter Finby, mitt emellan sevärdheterna Kastelholms slott och Bomarsunds fästning som ligger 3-4 km åt vardera håll.

Med bil eller cykel

Från skylten ”Gårdsmejeri” längs huvudväg 2 i Finby, svänger du till vänster om du kommer från Mariehamnshållet och sen är det bara 300 m in på den vägen (Mångstektavägen) som vår gård ligger på höger sida. Mejeriet syns bra från Mångstektavägen, på höger sida. Observera dock att grannen före också har bondgård med djur, så kör tills du ser ”Mattas Gårdsmejeri”-skyltar och mejeribyggnaden. Restid från Mariehamn med bil är ca 30 minuter. Har du inte bråttom är cykeln ett väldigt trevligt transportmedel här på Åland!

Med buss
Busshållsplats, döpt ”Finby vsk” i tidtabellen, finns ute vid huvudvägen och också alltså bara 300 m från oss. Busstidtabell hittas på adressen: https://www.alandstrafiken.ax/sv/turlistor/bussturlistor och se linje 4. Observera att det skiljer på vinter- och sommartidtabell samt vilken dag det är (mån/tis-fre/lör/sön). Vardagar är bussförbindelserna helt bra, med 6-7 turer från Mariehamn till Finby och lika många tillbaka. Restiden med buss från Mariehamn är ca 40 minuter.